Co se přihodilo :-)

autoSpaceLikeWord95 - jak je to doopravdy

4. 4. 2008 11:58
Rubrika: Ze světa IT

Internetové diskuze se plní rozhořčenými reakcemi na standardizaci OpenXML. Častým argumentem je zobrazování mezer „like Word 95“, což opravdu se standardem nemá nic společného.  Jak je to doopravdy? Originální text si můžete stáhnout zde, sporná část se nachází na stránce 1378. Pro ty co nevládnou angličtinou přináším překlad do češtiny. Doporučuji dočíst až do konce. Pokud narazíte na chybný překlad, budu rád, když mě upozorníte a já jej opravím. Obrázek si udělejte každý sám.

 

2.15.3.6 autoSpaceLikeWord95 (Emulate Word 95 Full-Width Character Spacing)

 

Tento prvek říká, že aplikace musí emulovat chování předchozího textového editoru (MS Word 95) když určují mezery mezi „širokými“ východoasijskými znaky v dokumentu.

(Směrnice: Pro poctivou repliku tohoto chování musí aplikace kopírovat chování aplikace, která zahrnuje mnoho možných chování, které nemůžou být poctivě popsány v Office Open XML standardu. Pokud aplikace chtějí odpovídat tomuto chování, musejí využít a zkopírovat výstup z této aplikace. Je doporučeno, aby aplikace úmyslně nereplikovaly toto chování, je udržováno převážně z důvodu kompatibility již existujících dokumentů této aplikace).

Aplikace většinou nebudou poskytovat tuto kompatibilitu. Tento prvek s atributem val nastaveným na true (nebo ekvivalentní) říká, že se aplikace musí pokusit napodobit existující textový editor a brát na něj zřetel.

Následuje příklad zápisu „likeWord95“…

 

Zobrazeno 1029×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio