Co se přihodilo :-)

Santiago de Compostela – 12. 7. 2010

12. 7. 2010 12:00
Rubrika: Santiago de Compostela | Štítky: tema:nacestach

12:00:55
Mame za sebou dnesni etapu, z mesta Triacastela do mesta Sarria, celkem nejakych 21km. Dorazili jsme v 11 a pred ubytovnou uz byla rada. Ale jsme zhruba 20 a snad se vlezem. Nesli jsme po znacene ceste ale vydali jsme se po normalni ceste. Sice to bylo po asfaltce, ale bez davu, coz bylo skvele. Ted tu kecame s nejakym Madarem co jde uz z Francie. Zil nejaky cas dokonce v Liberci, takze umi zakladni pojmy cesky (pivo, restaurace).Po ceste v meste Samos byl velky kamenny klaster, jinak to bylo celkem nezajimave.

Ubytovna je podstatne lepsi nez vcera. Sice uz je trochu opotrebena, ale udrzovana. Dokonce ma i malou kuchyn, kterou ale nevyuzijem, protoze se nam podarilo sehnat napln do varice:-) A ma zdarma internet, i kdyz ta klavesnice je jeste horsi nez na mobilu. Byli jsme v kostele a maji tady zajimave svicky: vhodite euro a na nejakou dobu se zapne elektricka svicka... Ted jsme se byli podivat po meste a nakoupit nejake jidlo. Pocasi je zatim v poho, ale zacinaji se kupit mraky. Jeste ze mame kde spat:-)

20:31:32
V obchode jsme si koupili pruvodce poutnika a zjistili zajimave veci. Tak treba to, ze jsme dneska sli tou delsi trasou ze dvou moznych (tim se vysvetluje proc tady nekteri batuzkari byli pred nama kdyz jsme vysli jako jedni z prvnich a dost spechali), ze z Astorgy to neni 250 km ale 273 km, do Compostely nam nezbyva kolem 100 km ale 112 atd. Ale v pruvodci jsou popsany ubytovny tak aspon vime do ceho jdeme:-) Taky jsme byli na msi - jedna z prvnich msi, ktera probihala podobne jako u nas. Pred zacatkem turbo ruzenec, behem mse cteni a zalm ... Na konci asi i nejake ohlasky:-) Jen ty ministranty jsme tady jeste nevideli:-)

Zobrazeno 1099×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio