Co se přihodilo :-)

Santiago de Compostela – 14. 7. 2010

14. 7. 2010 11:48
Rubrika: Santiago de Compostela | Štítky: tema:nacestach

11:48:26
Zdravime ze zamraceneho mesta Palas de Rei, do ktereho jsme dosli po ujiti 26 km neco pred jedenactou hodinou. Jako obycejne se ubytovna otevira az v 13:00, a tak cekame v rade (jsme asi desati). Vytahli jsme varic a udelali si teply caj, protoze je celkem zima. Samotna cesta pekne ubihala, a az na uplny konec vedla stale mirne do kopce (max. 720 m. n. m.), vetsinou se slo lesem a podel asfaltovych cest. Opet jsme potkali pastevce zenouci kravy, vypili asi 3 litry vody (a to byla zima), potkali pana ktery do Compostely putuje s oslikem a pulku cesty jsme sli se starym znamym Madarem (jmenuje se Zoltan), ktery je obdivovatelem Oskara a dnes pracuje pro Vodafone v Budapesti. Taky resime zahadu jedne rodiny batuzkaru, kteri sedi u ubytovny vzdy kdyz dojdem. A to vychazi po nas a nikdy nas nepredesli. Dosli jsme k zaveru, ze asi dva vzdy jedou autem a dva jdou. A pak tem pesim drzi misto v rade. Jen pak nedava smysl, proc pajdaji vsichni 4:-)
A jeste dodatek: do Compostely nam zbyva mene nez 100 km. Teda uz od vcerejska, akorat jsem to zapomel zminit. Dnes je to uz jen nejakych 67 km:-)

21:41:18
Venku je zima a tak jsme vytahli bundy. Ale az vecer, cele odpoledne jsme prospali, to vstavani stoji za to. Koupili jsme si na obed parky a protoze na tech elektrickych varicich to trva silene dlouho, vytahl jsem plynovy varic. Sice si na me batuzkari ukazovali jako na blazna, ale dobre jim tak:-) Parky byly vyborne, ale dost mastne, coz se projevilo... Opet jsme byli na msi a i tentokrate probihala normalne. Jen ty ministranty tady asi nevedou a vubec nezpivaji. A kdyz zvoni zvony tak jim do toho do rytmu blikaji svetla. Taky jsme byli na vystave o svatem Josemaria Esecriva. Dokonce meli nektere texty i v cestine:-) Vystava celkove nic moc, ale obsluha ochotna prevelice. Dobrou noc.

Zobrazeno 1051×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio