Co se přihodilo :-)

Jak jsem se dostal k Signály.cz

29. 11. 2011 22:09
Rubrika: Ostatní | Štítky: tema:signaly2011

Téma měsíce sice pomalu končí, ale raději napsat článek pozdě, než vůbec. K signálům mě kdysi přivedl jistý pán Jan Šedo…


Celé to začalo rozhodnutím udělat farní web, což znamenalo mimo jiné vyřešit problém s hostingem a adresou, na kterém stránky poběží. Po neúspěšných snahách domluvit se s městem, případně biskupstvím na poskytnutí prostoru, narazil jsem na www.farnost.cz, který obstarával  Jan Šedo. Netrvalo to dlouho a po několika emailech farní stránky vyrazily do světa. Byly to mé první stránky, které měly hlavu, patu a hlavně informační přínos :-)

Jak šel čas, dodal jsem si odvahy a napsal panu Šedovi, že nabízím své služby tvorby stránek i pro ostatní farnosti. Domluvili jsme si schůzku na FI MU v Brně. Očekával jsem nějakého postaršího pána. No a přišel HejTi. Slovo dalo slovo a po pár týdnech jsem jel na centrum Vesmír (z Ostravy celkem štreka), abych pomohl na nějakém novém projektu (o co jde, jsem netušil).

Po příjezdu jsem propadl mírnému zděšení. Můj notebook měl půjčený bratr na táboře, tak mi HejTi sehnal nějaký jiný, na kterém samozřejmě nebylo nainstalované nic potřebné pro vývoj. Byl to také má první zkušenost s prací v týmu, kde jsem navíc nikoho neznal. Věci jako SVN (verzovací nástroj) mi nic neříkaly. Navíc signály tehdy vypadaly,…  no spíše nevypadaly. Po prvním dnu jsem měl sto chutí jet domů. Nakonec se ale věci začaly hýbat, a já mohl začít pracovat na vzkazech. Z tohohle víkendu mi zůstala ještě jedna vzpomínka na asi jeden z prvních serverů signály.cz. Byl to notebook, který se povaloval pod spacákem v tom koutě, kde zrovna nikdo nepotřeboval sedět. Ten pokrok!

Od té doby už uplynulo hodně vody, na vývoji signály se už nepodílím, PHP už prakticky nedělám (jen opravy z donucení), ale spoustu věcí, které jsem se na vývoji signály naučil, využívám dodnesJ A třeba se zase někdy vrátím...

Zobrazeno 2196×

Komentáře

Žaaba

Jé...to snad ani není možný... jestli se nepletu, tak jsi člověk, kterýho jsme tenkrát na Vesmíru při animátorský hře přitáhli do krbovky...měli jsme sehnat co nejvíc věcí na P a tys byl čirou náhodou programátor a připletl ses nám do cesty :-)

HejTi

@teniska - jo to si pamatuju :-D

Btw. @Kuchi, v jakým jazyce teď děláš?

kuchi

@Teniska - no je to mozne, ale uz se nejak nepamatuju :-)
@HejTi - no zivi me Java, a po vecerech se bavim se C#

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio