Co se přihodilo :-)

Uprchlíci a já

16. 11. 2015 14:12
Rubrika: Ostatní

V souvislosti s imigrantskou krizí a v souvislosti s útoky v Paříži, dovolím si napsat můj názor na celou situaci.


Nesouhlasím s extrémisty ve vedení EU, kteří se snaží řešit celou situaci pomocí jednoduchých hesel jako „Jednota“, „Rovnost“, „Evropské hodnoty“ a pokryteckého humanismu a neberou přitom v potaz rizika z tohoto vyplývající.

Nesouhlasím s rasistickými extrémisty, kteří se z pochopitelných důvodu derou vzhůru a chtějí celou situaci řešit jednoduchými hesly jako „Nic než národ“, „Konec islámu v Evropě“, „Kulka pro každého imigranta“ a falešným odkazováním na evropské křesťanské hodnoty a neberou v potaz, že i imigrant je člověk.

Naopak žádám vlády Evropy, aby se zbavily zástěrky humanismu a zbudovali na hranicích Evropy oplocené tábory, ve kterých bude všem příchozím poskytnuto ubytování, strava a nezbytná lékařská péče. Nic více, nic méně. Nepovažuji za správné těmto lidem umožnit cestu kamkoliv dále do Evropy, jelikož to pro jejich bezpečí není potřeba. Žádám, aby do těchto táboru byli přednostně umisťování ženy, děti a starci. Všichni bojeschopní muži musí být již na moři otáčeni zpět. Kdo jiný než oni mají porazit Islamský stát.

Taktéž žádám poskytnutí materiální (nikoliv finanční) pomoc uprchlíkům v táborech v Turecku a v okolních zemích a vyslání lékařské pomoci do těchto táborů.

Zobrazeno 1688×

Komentáře

dromedar

"Naopak žádám vlády Evropy, aby se zbavily zástěrky humanismu"

Pokud humanismus je zástěrka, ptám se, co je to, co má po jejím odvržení zbýt a ve jménu čeho se má jednat, jak doporučuješ.

JirkaB82

@dromedar - Třeba zdravý rozum založený na křesťanských hodnotách. Předpokládám, že humanistickou zástěrkou autor článku myslí předkládání humanismu jako důvodu, na základě kterého mají všichni právo přijít do Evropy, bez ohledu na jiné lidi, kteří zde už žijí. Evropa se chystá pomoci jen těm, kteří byli dostatečně movití, aby mohli zaklepat na její "brány". To též je v rozporu s humanismem, protože za hranicemi Evropy jsou další stovky milionů lidí, kteří jsou stejně chudí nebo chudší než tito lidé z Afghánistánu či z utečeneckých táborů. A dostanou skutečně všichni, kteří do Evropy přišli práci? - Myslím "humánní" práci, žádnou "otročinu". Že většina nemluví francouzsky, německy, polsky..? Kolik imigrantů bude po strastiplné a nákladné cestě zase posláno pryč? To je "ryzí" humanismus.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio