Co se přihodilo :-)

Církev zavádí EEH

3. 8. 2017 7:11
Rubrika: Pro zasmání

EEH, neboli Elektronickou Evidenci Hříchů zavádí od září katolická církev. Slibuje si od ní především méně podvodů ve zpovědnicích, lepší výběr odpustků a jasnější představu o slabostech českých věřících. V první fází bude povinná pro nejrizikovější skupinu věřících ve věku 15-45 let, od roku 2018 pak pro všechny hříšníky.


„Každý nově pokřtěný bude mít přiřazeno jednoznačné identifikační číslo, pod kterým bude evidovat své hříchy. Ti, kteří už bohužel pokřtění jsou, si identifikační číslo povinně vyzvednou u správce své farnosti. Následně toto zadají do mobilní aplikace a při každém prohřešku nový hřích zaevidují a ten se okamžitě zapíše do společné databáze,“ vysvětluje arcibiskup Jan Graubner, který s celou iniciativou přišel.

Církev pochopitelně pamatuje i na starší ovečky a beránky, kteří si s mobilem zrovna netykají. Pro ty bude k dispozici 24h denně speciální bezplatná linka 800 666 666, na kterou budou moci své hříchy nadiktovat. Věřící se nemusí obávat o zabezpečení svých údajů. K těm bude mít přístup pouze zpovědník, místní biskup, administrativní pracovnice farnosti a na vyžádání pak také policie ČR a kdokoliv jiný.

Aplikace také počítá s tím, že né všude je k dispozici mobilní signál. „Pro tento případ jsme vycházeli z předpokladů, že většina hříchu je dopředu předvídatelných, či snad dokonce plánovaných. Své hříchy tak můžete zaevidovat dopředu a následně jej můžete do 48h z evidence odvolat. Pokud tak například plánujete jít večer na rande, zadáte už odpoledne do aplikace plánované prohřešky. Pokud by náhodou večer k něčemu nedošlo, hříchy opět vymažete,“ potvrzuje Jan Balík, vedoucí sekce mládeže.

Na novou evidenci církve již zareagovali také všichni tři naší operátoři, kteří představili speciální tarify obsahující data určená pro zápis do databáze. T-Mobile nabízí tarif S námi v Hříchu za 259 Kč, Vodafone konkuruje tarifem Red Devil za 260 Kč a O2 nabízí balíček FREE Sin za 70 Kč na týden.

Zobrazeno 2310×

Komentáře

ObiSkyWalker

@jjkohoutek: Na toho spíše přijde kontrola, jestli hříchy eviduje poctivě.

jjkohoutek

Spíš jestli vůbec něco dělá :D

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio