Co se přihodilo :-)

Zázračné účinky Betlémského světla

25. 2. 2018 21:14
Rubrika: Pro zasmání

Mezi lékaři se v poslední době šíří zvěsti o zázračných vyléčeních plicních chorob. Mnoho pacientů v poslední fázi závažných onemocnění se náhle uzdravilo. Jedinou změnou v jejich životě přitom bylo, že začali kouřit cigarety odpálené od Betlémského světla.


„Ano, mohu to potvrdit. V mé ordinaci jsem za poslední měsíc zažil čtyři tyto neobvyklá uzdravení“, potvrzuje MUDr. Sirka z Kuřimi. „Všichni tito pacienti trpěli chorobou v konečném stádiu, takže jsme je poslali domů a doporučili, ať si poslední chvíle na tomto světě zpestří,  třeba cigaretou. Když během ledna přišli na pravidelnou kontrolu, jejich nemoc byla zcela pryč. Společné měli to, že pro zapálení kuřiva využili Betlémské světlo“. Obdobnou zkušenost hlásí lékaři z celé ČR.

Najdou se však i skeptici. Například MUDr. Jan Cynický se podivuje nad skutečností, že Betlémské světlo se k nám vozí od roku 1989 a až do letošního roku se neudály žádné zázraky. Musí v tom tedy být něco jiného.  Přitakává mu Prof. Ing. Tomáš Zigarettenschachtel, CSc., který provedl rozsáhla měření škodlivin v cigaretovém kouři odpáleném z různých zdrojů zapálení. A ve vzorku zapáleném Betlémským světlem nenašel rozdíly.

Možné vysvětlení přináší Barbora Trojak, tisková mluvčí českých skautů. „Dlouhé roky byla hranice evropské unie přísně střežená, nebylo možné přes ní přenést svíčku nesplňující normu Euro 6. Zuřiví pohraničníci prohledali vše, včetně KaPeZetky. Z toho důvodu jsme po celá léta převáželi betlémské světlo jako světlo elektrické, pomoci baterky rozžaté přímo v Betlémě. Až zde v České Republice jsme pak za svitu tohoto světla pomocí zápalek zakoupených v Betlémě rozžali svíčku. V poslední době jsou však hranice volně průchozí a tak jsme se letos poprvé rozhodli přivést skutečný oheň.“

Odborníci přesto varují, aby lidé na tyto zázračné účinky nespoléhali, a pro jistotu je kombinovali s tancem na palouku za úplňku. Účinky by měly být zhruba stejné.

Zobrazeno 1377×

Komentáře

Piki

Konkurence Tisíckráte? :-D

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio